Vanmorgen was ik vroeg uit de veren omdat ik vandaag in m’n uppie foto’s wilde gaan maken ergens in Enschede. ‘s Morgens is het nog lekker rustig buiten en van dat moment wilde ik gebruik maken.

Omdat ik toch nog even langs het ziekenhuis wilde om iets af te geven bij mijn diabetesverpleegkundige en haar een kerstkaart wilde geven, bedacht ik me dat het Volkspark achter het ziekenhuis ligt, en ik meteen een mooie locatie heb om een wandeling te maken!

M’n snowboots die ik heel wat jaren geleden eens bij de Makro heb gekocht en al die jaren ongebruikt in een doos lagen kwam ik gisteren per ongeluk tegen en samen met een lange, dikke jas, muts, handschoenen en sjaal ben ik op stap gegaan.

M’n tussenstop in het ziekenhuis beviel me goed, kon ik even bijkomen van m’n ploetertocht op de fiets door de sneeuw en konden m’n vingers, de enige lichaamsdelen die steenkoud waren geworden, even opwarmen. Toevallig kwam Ans net aangelopen en heb ik haar kort bijgekletst over de zitting die ik vorige week had tegen het UWV in de rechtbank, dat ik ging fotograferen en kreeg meteen de eerste complimenten over m’n laarzen, leuk!

Door de sneeuw, en zeker in het Volkspark hebben ze hun dienst al bewezen, m’n blijvende warme en droge voeten gaven me een superlekker gevoel en daardoor kon ik lekker door blijven banjeren door de dikke lagen sneeuw waarbij zelfs m’n broekspijpen nog enkele centimeters in de sneeuw verdwenen.

Ik heb het erg naar m’n zin gehad, mezelf er een uur lang kunnen vermaken alvorens ik weer op m’n fiets stapte met een aantal foto’s rijker en wederom steenkoude vingers, de rest van m’n lijf was lekker warm.

Vlak voordat ik de stad in fietste begonnen m’n vingers echt heel erg zeer te doen en m’n idee om bij de V&D een beker warme chocolademelk te drinken viel in het water, euhwww… sneeuw, toen alle lichten binnen nog uit waren. Dan maar wat lekkers thuis bij de chocolademelk en bij de AH kon ik m’n vingers weer even opwarmen en kwam ik met een doosje chocomuffins weer buiten. Met m’n fiets in de 2e versnelling, maar gevoelsmating met de rem erop omdat al het sneeuw overal tussen ging zitten fietste ik weer terug naar huis en na een kletspraatje over het weer met de huismeester op het parkeerterrein achter m’n appartement kon ik thuis genieten van m’n eigen succesverhaal.