Ik herinner me nog goed hoe ik ruim 2 jaar geleden een introductiefilm zag van de toen hagelnieuwe Nikon D90 in de jaarbeurs in Utrecht tijdens de ZoomExperience 2008. Een droom van een camera vond ik het, al helemaal vergeleken met de D50 waarmee ik toen nog fotografeerde.

De afgelopen 2 jaar is ie ook niet meer uit m’n hoofd gegaan, ben ik van de D50 naar de D60 overgestapt en nu ik bijna 2 jaar verder ben met m’n D60 werd het weer tijd voor een nieuwe en begonnen de D90 kriebels weer in alle hevigheid toe te nemen.

Net zoals ik een paar maanden terug een leuk mazzeltje had waardoor ik een nieuwe laptop kon kopen, zo heb ik deze maand weer wat mazzel waardoor er ineens de mogelijkheid voor me open lag om….. om m’n gedroomde D90 te kunnen kopen!

M’n zoektocht begon 1,5 week geleden bij een 2e hands, zodat ik wat geld over zou houden voor een goede macrolens, maar na flink wat overtuigingskracht van Elco zijn we gisteren naar Haaksbergen gereden en heb ik ‘m dankzij hem nieuw kunnen kopen.

De D90 is een walhalla aan knopjes en functies die ik nog niet kende en ik was er meteen van overtuigd dat ik er de aankomende 2 jaar wel zoet mee ben. Vergeleken met de D60 is dit een knoepert van een camera, groter, robuuster en zwaarder en dat voelt helemaal goed. M’n eerste testfoto’s heb ik gemaakt en die stellen me absoluut niet teleur, glashelder, superscherp en wat een vrijheid heb ik nu om het scherpte punt te bepalen.

Voorlopig heb ik weer een hoop te leren, Youtube helpt mij er fantastisch bij en verder is het zoals altijd een kwestie van doen!