Vanmorgen en vanmiddag heb ik tijd gestoken in het oefenen van het maken van foto’s waarbij ik de achtergrond helderwit wilde hebben. Een beetje als aanloop naar mijn mogelijke toekomst als productfotograaf. De spullen die het me makkelijker zullen maken om het juiste resultaat te behalen heb ik nog niet, maar met wàt ik heb valt ook wel wat te maken natuurlijk.

Bij Elco van huis vandaan heb ik 4 geschilderde miniatuurtjes meegenomen, volgens zijn zeggen is het schilderen ervan de leukste hobby die er bestaat (hij kan het ook supergoed zoals je ziet!) en naar mijn mening houden we door zijn hobby Pijplines in Enschede ook zo’n beetje draaiende… 😉

1 Van de eerste lessen in productfotografie die ik via internet heb opgepikt is dat je bij een witte achtergrond je camera +1 / + 1,5 stop moet overbelichten. De lichtmeter wil wit met 18% grijs corrigeren en door over te belichten voorkom je dit. Ik gebruik zelf Photoshop Elements om de foto na te kunnen bewerken zodat ik niet met een overbelichte foto als eindresultaat kom te zitten.

Met het resultaat ben ik aardig tevreden, de achtergrond is helderwit en dat was ook het meest belangrijke voor mijn eigen oefening vandaag.