Vandaag kreeg ik ‘m binnen, m’n portfoliomap!

M’n beste en mooiste foto’s kan ik nu tastbaar gaan maken zodat ze niet alleen digitaal te bezichtigen zijn, maar ook vastgehouden kunnen worden. Omdat productfotografie mij het meeste aanspreekt en ik hier serieus mee aan de slag wil gaan, zal de inhoud van mijn map ook hierop worden ingericht.

Het was lang zoeken naar de juiste map, maar via de website van Harolds in Rotterdam (een paar maanden geleden ben ik er nog geweest, wat een geweldige zaak!!) worden er heel veel presentatiemappen aangeboden en vond ik vrij snel de juiste. De kaft van deze map is gemaakt van gerecycled leer wat de map een hele mooie uitstraling geeft. De binnenkant heeft 20 insteekhoezen van heel mooi glashelder plastic met daarin zwarte kartonnetjes waarop foto’s geplakt kunnen worden.

M’n tekortkomingen heb ik ondertussen ook zichtbaar gekregen, een twijfel van enkele maanden om wel of niet een nieuwe camera aan te schaffen is nu voorbij, er komt op zeer korte termijn een nieuwe aan, de D90 van Nikon, die me net die extra functies biedt die ik nodig heb en ik op mijn huidige D60 niet heb. Daarnaast is het leuk om een voorzetlens te hebben, maar werkt ook erg beperkend in kwaliteit. Na een hele dag oefenen op mijn Trollbeads was ik over geen enkele foto tevreden en zal er een goede macrolens moeten komen. M’n huiswerk heb ik de afgelopen weken gedaan en dat wordt de 105mm van Nikkon. Niet alleen voor het fotograferen van producten goed te gebruiken, maar ik kan er bijvoorbeeld ook de natuur mee in als ik wil. De 60mm heb ik ook in optie, maar de korte werkafstand kan ervoor zorgen dat de camera een schaduw over het product kan werpen, en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Toch zal ik ze allebei eerst uitproberen en daarna pas beslissen welke het gaat worden, maar de 105mm lijkt mij de beste keuze.