Toen ik vanmorgen mijn eerste zoekopdracht van deze dag in Google wilde invoeren zag ik dit logo bovenaan de pagina staan. Dat ben ik niet gewend van hun, normaal blijft hun logo goed zichtbaar, maar omdat ik weet dat er Google moet staan, zie ik het ook gedeeltelijk verschijnen, maar dan moet ik wel een beroep doen op m’n eigen fantasie.

Toen ik met het pijltje, dat ik met mijn muis aanstuur, op het logo ging staan zag ik ‘Dag van de aarde’ in mijn beeldscherm verschijnen en m’n pijltje was veranderd in een handje, waarna ik meteen m’n linkermuisknop indrukte en ik klikte de eerste link aan die in de lange lijst bovenaan stond.

Dag van de aarde is in het leven geroepen om mensen bewust te laten maken om goed om te gaan met onze planeet, met haar grondstoffen, dus duurzamer maar om ook met de mensen om je heen.

Er wordt op deze website gevraagd om de aarde te steunen en om je te helpen is er een lijst vol met mogelijkheden beschikbaar. Gelukkig kan ik ook zelf wel wat bedenken en herinner me eraan dat ik m’n afval al jaren scheid en daardoor soms maar 1x in de 3 weken een nieuwe vuilniszak in mijn prullenbak nodig heb. Ik kijk naar mijn paaseitjes in het zakje van Max Havelaar en weet dat ik het beste met iedereen voor heb en denk… ‘Ik hoef niets extra’s te doen, ik ben al goed bezig!’